Minns ni “Våtmarker”?

Det är några år sedan nu,  men minns ni romanen “Våtmarker” av den tyska författaren Charlotte Roche? Den fick bara tre pinglor av oss (se pinglade böcker) och jag minns att vi var lite skakade och hade svårt för att bestämma oss vad vi tyckte om boken egentligen. Idén med romanen var vi alla överens om var god – att ironisera över den kroppsfixering och kroppshårsfobin som präglar vårt moderna samhälle idag. Det är just efter en olyckshändelse med rakhyveln, efter att ha rakat sina intimare delar, som huvudpersonen hamnar på sjukhus och detta är upptakten till denna roman. Man får sedan följa en ung kvinna som lever ut alla möjliga märkliga böjelser och sexuella drifter i tanken och i verkligheten..

En roman om kvinnans frigörelse! Ja visst! Men många av oss var djupt äcklade av romanens många “äckelpassager”. Några av oss orkade inte ens läsa ut den för att den var så obehaglig. Intressant var den dock och vi diskuterade den flitigt. Hur skulle man förhålla sig till denna märkliga text?  Ja, våra åsikter gick ganska mycket isär som sagt. (Det verkar tyvärr inte ha blivit något blogginlägg om den dock,)

Men nu är det dags att utmanas på nytt. Romanen har nämligen filmatiserats och jag måste säga att filmtrailern gör mig lite nyfiken. Om inte annat så känns det oerhört uppfriskande med lite tysk film. Det är inte ofta som man får ta del av det. 21 mars är det tydligen biopremiär. Vad tror ni? Vågar vi se den?

Här har ni trailern!

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Karin H skriver:

    Ja den här boken minns man! Inte för att den var så bra, utan för att den var så annorlunda och gav så intressanta diskussioner. Men jag vet inte om jag är så sugen på att se filmen…

  2. Pia skriver:

    OM jag kommer ihåg. Hur kan man glömma… 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.