Attans att inte jag kom på det!

Jag kommer aldrig att skriva en egen bok. Har för dåligt tålamod och är för självkritisk. Men om jag skulle har gjort det skulle det ha varit denna. Den är ju genial!

Ett hundratal amerikanska stjärnkockar ger tips om vart de själva går för att få en bit mat. Boken är indelad i regioner och lyfter fram  områdets mest besökta städer.

Kort och koncist motiverar de varför de rekommenderar stället och svara sedan på några standardfrågor om till exempel pris och typ av kök.

Det är inte alls bara de exklusiva vattenhålen som lyfts fram utan oftast små oansenliga hål i väggen med underbara anrättningar.

På detta sätt har jag exempelvis fått avnjuta gudomlig koreanska mat i NYC (även rekommenderat av Guide Michelin visade det sig) för ynka 5 dollar, amerikansk XXXL frukost – all included givetvis även röd gallon och bedagad, butter servitris och creolsk  sydstatsmat som får ögonen att tåras av vällust i New Orelans.

Ja om jag hade kommit på denna bokidé hade jag verkligen satsat på att förverkliga den. Men nu när det är för sent begränsar jag mig till att njuta av den istället.

Vilken bok skulle du skriva?
Eller kanske håller du reda på…

Du gillar kanske också...

4 svar

 1. Katarina L skriver:

  Mmmm, jag blir riktigt hungrig bara av att läsa om den här boken. Verkligen briljant idé. Tänker ju ofta att jag ska skriva någon typ av faktabok – men det kommer troligtvis aldrig att hända eftersom jag är för rastlös och inte kommer att klara av att slutföra ett sådant projekt.

 2. Pia W skriver:

  Jag vet! Faktaböcker är grejen!!! Och håller med tålamodet finns inte hos mig heller och när jag säger självkritisk menar jag inte att jag inte inte tror att jag skulle kunna. Herregud det finns ju sååååå mycket dåliga böcker som säljer som smör 😉 utan mer: vi har ju fått så många fantastiska läsupplevelser genom åren så att ge sig in i skrivleken skulle vara enormt prestationsångestladdat. Men jag känner att du ligger och ruvar på något ämne Katta! Gör det bara. Jag kommer att vara din största supporter!

 3. Hedvig N skriver:

  Det här fick mig att tänka på deckarförfattaren Måns Kallentoft. Han har ju gått ut öppet och berättat om sitt matmissbruk, som gick ut på att åka till fina restauranger över hela världen och äta lyxigt. Han skrev i princip bara för att få ihop pengarna till sin dyra (o)vana. Så det kan nog bli för mycket av det goda! http://www.monskallentoft.se/pages.aspx?r_id=113682

 4. Pia skriver:

  Absolut kan det bli för mycket mat… Och då är det bra att göra kvalitetssäkrade val. Tänk vad sorgligt när något så underbart som mat kan bli någons olycka. Stenbeck lär ju fallit offer för samma åkomma. Hörde ett radioprogram (!!) som tog upp hans matväg rakt in i döden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.