Varför blogga om böcker?

Det förekommer en diskussion ute på nätet bland bokbloggare om syftet med just dessa bloggar. En bokcirkel för alla verkar ha initierat debatten då hon uppmanat bokbloggare att länka mycket i syfte att bli mer synliga. Enligt O har gjort en liten sammanställning över lite olika reaktioner och kommentarer som förekommit på olika bloggar och det är riktigt intressant läsning. Somliga tycks blogga för att kunna påverka och synas, medan andra hävdar att de bara skriver för sig själva eller helt enkelt att det är ett sätt att bokföra sitt läsande.

Diskussionen är som sagt intressant och det väcker naturligtvis tankar hos en själv om varför vi pocketpinglor valt att ha en blogg, något vi dryftat då och då. Idén föddes väl egentligen när en av våra pinglor, till övriga medlemmars sorg,  fick nytt jobb i en annan stad och vi kom på att en blogg kunde vara ett sätt att upprätthålla kontakten och diskussionen i vår bokcirkel. Vilken ambition vi ville ha med vår blogg tycker jag att vi formulerat bra under fliken om oss där vi framför allt ser bloggen som ett sätt att sprida lästips och få lästips i syfte att inspirera varandra, och kanske andra, till ett aktivt läsande. Ett aktivt läsande i vardagen kan ibland vara svårt att få till mitt i all stress som de flesta av oss lever med, men visst kan ett inspirerande lästips skapa läslust då man som mest behöver det.

Så jag tror nog att man skulle kunna säga att detta är vår huvudsakliga ambition med just denna pocketpingelblogg. Eller vad säger ni andra?

Du gillar kanske också...

6 svar

 1. enligt O skriver:

  Jag läser mycket mer sedan jag började blogga och mycket mer varierat. Dessutom är det så himla många trevliga människor som bokbloggar!

 2. Mia skriver:

  Jo, men visst är det så att bokcirkeln och bloggande och bloggläsande fungerar som morot (och ibland piska 🙂 ) till att hålla igång sitt läsande. Jättekul!

 3. Karin H skriver:

  Variationen är nog det viktigaste för mig när det gäller själva bokcirkeln. Många av de böcker vi läst hade jag kanske aldrig hittat till annars. Sen kan jag tycka att bloggandet är lite jobbigt emellanåt. Jag är väldigt självkritisk och tänker att det måste bli perfekt.

  Då är det lättare och tryggare att kommentera andras briljanta inlägg! Som nu.

 4. Katarina Lindström skriver:

  Pocketpinglorna har fått mig att uppleva böcker som jag annars aldrig hade läst. Berättelser, miljöer och känslor som har varit bestående och som jag inte hade velat vara utan. Tidigare bestod mitt läsande till största delen av deckare, vilket jag fortfarande i och för sig gillar och läser mycket. Bokbloggar gillar jag själv väldigt mycket att läsa. Jag har fått tips på många bra böcker den vägen, och jag hoppas att Pocketpinglornas blogg kan ge bra tips till andra.

 5. Erika skriver:

  Mitt läsande har vidgats sedan jag började blogga, jag har bidragit med ett och annat lästips också vad jag har hört 🙂 härligt med allt gensvar man får från alla trevliga människor där ute!

 6. Frossa i böcker skriver:

  Räcker det inte med att det är så himla roligt (att blogga)? Jag reflekterar också mer över det jag läser när jag skriver om det. Det är ett sätt att utveckla sitt läsande, och sig själv. Och så hämtar jag hela tiden tips och inspiration från er andra bokbloggare. Jag behöver inte att massor av folk kollar in min blogg, men det är kul om några gör det och ger mig lite respons.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.