Bokrean på nätet eller IRL?

Årets bokrea närmar sig! En liten happening som man alltid ser fram emot i vintermörkret även om jag måste erkänna att den har förlorat något av sin dragningskraft på senare år. Jag minns några år när jag gick loss totalt på rean och kom hem med stora kassar av böcker, framförallt en massa klassiker som jag ville kunna säga att jag läst. Vilken härlig känsla det var att komma hem och bläddra igenom sina högar!

Riktigt så många kassar har det inte blivit de senaste åren. Tycker helt enkelt inte att utbudet har varit så spännande. Mestadels har jag hamnat bland barnbokshögarna och botaniserat och där tycker jag att man kan göra en del fynd ibland. Men efter att ha surfat runt på några av våra närbokhandlar så känner jag att det nog finns en del att se fram emot på årets rea ändå, även bland “vuxenböckerna”. Däremot bär det mig emot att förbeställa böckerna på nätet. Jag har aldrig någonsin lämnat in en beställningslista till en bokhandel heller. Nej, en bokrea ska man delta i fysiskt och knökas och trängas med andra bokälskare i bokhandeln.

För mig är det  IRL (in real life) som gäller! Hur gör ni?

Du gillar kanske också...

3 svar

 1. Karin H skriver:

  Jag resonerar precis som du. Visst har det hänt att jag suttit och prickat för böcker i en katalog men bara för eget nöje. Det hör till att gå runt och lyfta på böckerna.

  Jag köpte också mycket mer förr. Minns ett år när jag köpte Iliaden och Odysseen, i snygga utgåvor. De gör sig fint i bokhyllan men har aldrig blivit lästa tyvärr. Numera blir det nog mest faktaböcker för mig. Trädgård, natur och sånt. Och så nån enstaka kokbok som jag tycker det vimlar av.

  Fast en anledning till att jag inte köper så mycket är kanske att jag inser att jag inte har plats för dem…

 2. Pia skriver:

  Jag har så härliga minnen av sena fikastunder med likasinnade för att preppa för att i minst en timma stå ute i snö och kyla i mörka natten för att vara först in i butiken klockan 12. Vackra böcker om Atlanten, design och en hög klassiker fick alltid följa med hem. Ja, jag tyckte till och med att det var fusk att lämna in en lapp i butiken innan för att förbeställa! Man ville vara först på plats för att det var “riktiga” böcker som reades ut. Idag upplever jag att det bara är slaffsigt tryckta böcker på billigt material som reas ut. Å nätet har jag aldrig ens övervägt. Det är kanske inte de där kronorna man sparar som är “grejen”. Snarare känslan, upplevelsen och lyckan av att bära hem en massa böcker på en och samma gång.

 3. Anna skriver:

  Känner mig faktiskt lite sugen på rean i år! Har sett att fågelsångsboken (http://www.pocketpinglorna.se/allmant/2011-01/fantastisk-bok-med-fagelkvitter/) som Katarina rekommenderade här på bloggen. Sen lite böcker till tjejerna och som Karin lite kokböcker (vegetariskt står överst!! 😉 )
  men det blir aldrig som förr……

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.