När Dexter mötte Emma

Dex och Em. Em och Dex. Att de hör ihop är en självklarhet, det inser alla – utom dom själva.

I värsta När-Harry-mötte-Sally-stil vevas en vacker kärlekshistoria fram i David Nicholls roman One day

Från examensdagen från universitetet den 15 juli 1988 i Edinburgh då de unga tu möts för första gången, fortsätter de att mötas genom livet. Mer eller mindre avsiktligt.

– I’ll have what she’s having!

Hur beter de sig efter första natten?
Hur många besvikelser tål deras relation? Kommer den att fortsätta efter gemensamma utlandsvistelser? Kommer Emma någonsin att kunna bli den enda kvinnan i den sexgalne Dex’s liv som uppvaktad B-kändis i London? Kan Em älska någon som tycker att G W Bush är helt ok?

Läs boken!
Så stillas din nyfikenhet. Och det är verkligen någon jag kan rekommendera. Om du ännu inte känner dig helt övertygad utan behöver fler detaljer innan du rusar ut och köper den kan du läsa The New York Time’s mer ambitiösa recession.

Feel-good-tips
One Day och David Nicholls kvalificerar definitivt in på min feel-good-lista. Troligen kommer han inte att få Nobelpriset i litteratur men liksom Nick Hornby och Marian Keyes bjuder hans läsning på en lättsmält men samtidigt tänkvärd läsupplevelse.

Visst kan det hela bli lite förutsägbart och hjärtskärande emellanåt, men berättelserna framförs på ett intelligent, skarpt  och fängslande sätt som gör att man tar till sig karaktärerna – nästan som vore dom på riktigt.

Det är denna typ av böcker jag tar till när jag drabbas av tillfällig läskramp. Skulle jag ge boktips i genren skulle det bli:

Nick Hornby

 • High Fidelity
 • How to be good

Marian Keyes

 • Watermelon
 • Rachel’s Holiday
 • Last Chance Saloon

Du gillar kanske också...

6 svar

 1. Pia skriver:

  Läser ikapp en massa böcker som legat på nattygsbordet alldeles för länge, under julledigheten. Bland annat denna som ni övriga Pocketpinglor läste redan i somras. Tror att ni också tyckte att den var bra, och gav den 4 av 5 pinglor. Nu när jag kommit ikapp kan jag bara instämma.

 2. Feuerzeug skriver:

  Fan, jag trodde du menade Dexter Morgan, mördaren. =P

 3. Hedvig B skriver:

  Ja vi var några som läste One Day i somras. ( Anna skrev om den i september: http://www.pocketpinglorna.se/allmant/2010-09/one-day-av-david-nicholls/)
  Under hösten har det ju varit en del uppmärksamhet i och med filmatiseringen. Jag gillade verkligen boken och hoppas på en bra film! En bidragande orsak till att jag gillade den så mycket beror nog på att jag själv är i stort sett jämngammal med författaren. Historien om Dex och Em blir ju därför lite av en nostalgitripp med igenkänning av alla tidsmarkörer osv parallellt med ens egen historia…

 4. Fru E skriver:

  Vilket mysigt inlägg! Jag har också läst boken och gillade allt utom slutet…

 5. Anna skriver:

  Du verkar vara inne i ett stim Pia!! Håller med om att det var lite nostalgi att läsa o jag minns att jag var nöjd över att jag läste den på engelska.

 1. 2011-11-14

  […] har tidigare bloggat om boken skriven av David Nicolls. Filmen gjorde mig inte besviken, vilket är ganska ovanligt. Berättelsen är välgjord och […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.