Inplastade barnböcker? – nej tack!

Värmlands folkblad har en intressant artikel idag om alla kringprodukter i barnlitteraturen. Det finns ju massor med  gossedjur, tallrikar, väskor, speldosor – you name it – med älskade figurer som Laban, Pippi och Barbapappa.

Tydligen har kringprodukterna nu gått om själva böckerna i försäljning! En lite trist utveckling tycker jag när barnen kan klä ut sig till Pippi – men aldrig läser boken…

I julas blev jag själv ganska irriterad på en leksak Naemi fick. Eller rättare sagt, det var ingen leksak. Det var en bok om spöket Laban, fast inplastad på samma sätt som alla barnleksaker är nuförtiden – i en stor, stenhård plastförpackning  som man behöver diamantborr för att få upp. Och varför? Jo för att det följde  med en pytteliten plast-Labolina. Snacka om miljö-ovänligt! Då har det gått för långt, tycker jag.

Du gillar kanske också...

5 svar

 1. Mia skriver:

  Jag tänker på alla kringprodukter som finns till Harry Potter-böckerna. Vilka pengar det måste handla om!

 2. Pia skriver:

  I underhållingingsbranschen idag är det väl tyvärr merchendisen som get de stora pengarna och typ filmen, eller konserten är egentligen bara reklamen…

 3. Anna skriver:

  Själv förvånades jag av att de ekologiska bananerna som jag skulle köpa var inplastade……..

 4. Katarina Lindström skriver:

  Jag håller med! Jag hatar alla äckliga platsgrejer, förpackningar och McDonaldsleksaker med miljöovänliga batterier. Vem har bett om det här – barnen tycker ju inte ens att det är speciellt kul – mer än i tre sekunder.

 5. Karin H skriver:

  Anna: Det måste de vara för att skilja från de besprutade…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.