Nygammal romansvit av Kerstin Ekman

Goda nyheter för oss som har Kerstin Ekman som favvo-författare!

Av nån konstig anledning har vi väl mig veterligen aldrig pinglat någon av hennes böcker. Men hennes deckare “Händelser vid vatten” tycker jag tillhör en svensk kanon, och ligger definitivt på min tio-i-topp-lista.

Romanen Häxringarna i gammal tappning

Jag läste också hennes romansvit, trilogin Vargskinnet, med stor behållning. Guds barmhärtighet, Sista rompan och Skraplotter utspelar sig i Jämtland, närmare bestämt Svartvattnet där också Händelser vid vatten utspelar sig många år senare.

Den är ett riktigt epos som tar sin början  i berättelsen om barnmorskan Hillevi som flyttar till Jämtland för att ta tjänst där vid förra sekelskiftet. Böckerna tar oss sen fram till vår tid, och under resans gång får vi följa två släkter i med- och motgång. De är spännande böcker, fyllda av kärlek, tragik, familjehemligheter och ett oupplöst barnamord som får sin upplösning många år senare…

Nu i sommar kommer en annan av Kerstin Ekmans romansviter ut i pocket och ny formgivning. Häxringarna, Springkällan, Änglahuset och En stad av ljus började skrivas på 70-talet och utspelar sig i Kerstin Ekmans hemstad Katrineholm. Har inte läst denna trilogi, men ska definitivt göra det nu. Återkommer med recension!


Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Mia skriver:

    Jag har hittills inte varit en så aktiv läsare av Kerstin Ekman och känner nog som dig Hedvig att det är en författare som Pocketpinglorna kanske skulle ta sig an. En roman som jag läst dock och gillade mycket är hennes skröna om “Rövarna i Skuleskogen”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.