Okänt offer – finns nu i pocket

Jag blev väldigt förtjust i Tana French debutroman, Tills Skogs, som var en av de bästa deckarna jag läste förra året. Det är alltid lika kul när man upptäcker en ny deckarförfattare som håller hög kvalitet. Därför köpte jag uppföljaren Okänt offer, redan när den kom ut som inbunden på svenska för att kunna njuta av en riktig påskdeckare under ledigheten i Mertajärvi. Nu såg jag att den har kommit som pocket. I Okänt offer är det polisen Cassie som man får följa närmare och liksom den första boken är det en psykologisk thriller av hög klass med bra personbeskrivningar och spänningar mellan karaktärerna, där lika mycket ligger under ytan och bara kan anas av läsaren.

Okänt offer är en riktigt bra spänningsroman som man inte lägger ifrån sig i första taget och var ett perfekt tidsfördriv under två dagar mellan skidturer och pimpelfärder. Men tyvärr var den ändå lite av en besvikelse eftersom jag hade så högt ställda förväntningar. Jag tycker helt enkelt att intrigen var lite för osannolik. En ung kvinna hittas mördad och det visar sig att hon är en exakt kopia av Cassie. Det hela leder till att Cassie återgår till sitt gamla jobb som infiltratör och låtsas att hon är den unga kvinnan som överlevt knivöverfallet. Hon lever tätt tillsammans med kvinnans studiekamrater för att avslöja mördaren….

Ser fram emot nästa bok där vi tydligen ska få följa polisen Rob från första boken vilket jag ser fram emot. Hans barndomstrauma där hans vänner försvann i skogen och endast han själv kom tillbaka blodig utan att minnas något av det inträffade, gjorde Till skogs ruskigt spännande.

Jag ger Okänt offer 3 av 5 pocketpinglor

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Peter skriver:

    Den kommer i augusti 2010.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.