Ett brott är begått

Hugo Rask, denne kvinnokarl och upphöjde videokonstnär, har olovligen tillgripit den förnuftiga poeten, Ester Nilssons kropp och har ingen som helst avsikt att behålla den. Brottsrubricering: Egenmäktigt förfarande 

 

sdsdEnligt min mening är Lena Andersson en av Sveriges mest begåvade och intressanta skribenter. Mången gång har jag velat trycka upp hennes texter, om allt från barnfrihet till hennes essä om mordet på Palme, på affischer och tapetsera gator och torg. Ja, jösses som hon kan formulera sig.

Sin Augustprisbelönade Egenmäktigt förfarande – en roman om kärlek är inget undantag. Boken är brilliant i sina formuleringar, smärtsamt avskalad i sina beskrivningar och rånyktert precis i sina analyser av om den grymmaste av lekar.

5 smärtsamma pinglor av 5 möjliga
Jag befinner mig för tillfället i något av en öken avseende såväl skrivande som läsande, men tro mig när jag säger att det här är en bok du inte vill missa. Så istället för ett tafatt försök att recensera eller beskriva boken så bjuder jag på några väl valda citat. Luta dig tillbaka och låt dig imponeras och fascineras. 

1

 

2

 

3

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Mia skriver:

    Håller med dig, Pia, att hon är oerhört välformulerad och jag gjorde många “hundöron” under lösningens gång. Men jag måste också erkänna att jag då och då retade mig på Esther och hennes intellektuella utläggningar som jag ibland tyckte blev lite “pretto”. Eller så var jag inte riktigt på humör…

  2. Katarina skriver:

    Den här vill jag läsa men jag är känslig för “pretto”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.