Naturkraft äger!

Bland alla skolböcker har det nästlat sig in en bok som är så spännande och intressant att jag måste dela med mig.

Den här boken ger fantastiska berättelser om vad naturen ger oss människor i form av lugn, kraft och energi.  Journalisterna Åsa och Mats Ottosson gör en djupdykning i naturens läkande krafter och här möter vi både forskare och vanliga människors berättelser om hur naturen varit till hjälp för dem i det stressiga vardagslivet och i livskriser av olika slag.  Jag tror att vi är många som kan relatera till händelser i vårt liv där vi sökt oss till naturen för att kunna ”tänka klart”, promenader i skogen eller kanske sittandes på en klippa vid havet. Här möter man många intressanta berättelser och spännande forskning som gjorts på detta område med goda resultat.

Nu för tiden kan man ju få fysisk aktivitet på recept. Nu är det dags att få naturvistelse på recept.  Det tror jag kan förebygga en hel del av dagens livsstilssjukdomar!

Efter att ha läst boken vill jag bara ut i naturen, krama ett träd, sitta på en stubbe och filosofera eller snacka med en enbärsbuske bara för att se vad som händer.

Varför inte prova du med!

Du gillar kanske också...

7 svar

 1. Mia skriver:

  Spännande! Visst är det väl så att naturen, särskilt öppna vyer i mitt fall, många gånger fungerar som “soul food” och tyvärr tar man sig allt för sällan ut för att insupa lite styrka för själen. Alldeles gratis!

 2. Pia skriver:

  Wow – blir faktiskt lite sugen på fjällvandring och långfärdsskidande… Jag som inte gillar det… Kanske får omvärdera det. Återkommer när jag funderat klart på det.

 3. Helena skriver:

  Hej!

  Jag skulle gärna vilja skicka en bok till er! Kontakta gärna mig.

  Vänliga hälsningar
  Helena
  Natur & Kultur

 4. Anna skriver:

  Hej Helena,

  Va’ spännande det låter! Hur kommer vi i kontakt med dig? Mailadress?

  Vänliga hälsningar

  /Anna

 5. Anna skriver:

  Mia du har så rätt så! Gratis rekreation för både kropp och själ!!
  o Pia du borde väl passa på att komma ut och vandra i “bushen” o jämföra med skogen här hemma…. eller det kanske är för farligt? Man har ju sett “Crocodile dundee” 😉

 6. Karin H skriver:

  Det här är så sant. Finns inget som får alla jobbiga tankar och måsten att pysa iväg som en dos natur kan göra. Öppna vyer, som Mia säger, eller tät djup granskog med mjuk mossa och tyst sus. De båda journalisterna brukar skriva i Naturskyddsföreningens tidning och deras artiklar är alltid otroligt välskrivna och läsvärda.

 7. Katarina L skriver:

  Det låter som en underbar bok – precis vad jag behöver just nu. Jag har totalt tappat kontakten med naturen för närvarande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.