Dagens lästips – free of charge!

Varje gång jag läser eller ser något som Jonas Hassen Khemiri lagt sin hand vid sprider sig en varm känsla i kroppen.


Jonas for president!

Han delar aldrig bara med med sig av en fängslande berättelse, nej han gör det alltid med en underfundig humor, ett djup som får mig att hisna och med ett underbart språkbruk.

Jag vill hävda att detta är Sveriges idag levande, mest begåvade författare. Det tycker uppenbarligen även det legendariska brittiska förlaget Hamish Hamilton, som i det senaste numret (sid 11) av sitt månatliga magasin Five Dials väljer att publicera Pocketpinglornas favorit. Här levererar Khemiri en underbar (så klart!) kortnovell om livet, kärleken och viljan att föra våra erfarenheter och visdom vidare…

Betyg
Givetvis blir det full pott från mig, alltså 5 fina Pocketpingelpoäng av 5 möjliga.

Och det bästa är att det kommer mera, för detta är bara den första delen av tre. Vill du vara säker på att inte missa de kommande går det fint att prenumerera på Five Dials alldeles gratis.

Ett tips till

När jag ändå är igång vill jag även slå ett slag för pjäsen Apatiska för nybörjare som bygger på Gellert Tamas bok De apatiska.

Jonas Hassen Khemiri har arbetat om den till en pjäs som turnerar i Sverige. Jag fångade den vid premiären på Göteborgs Folkteater tidigare i höstas.

Behöver jag skriva att den var fan-tas-tisk…

Du gillar kanske också...

3 svar

 1. Mia skriver:

  Ja, jag kan ju inte annat än stämma in i hyllningskören ännu en gång för vår absoluta pocketpinglefavorit när han uppmärksammas igen. Det var en ny erfarenhet att läsa honom på engelska! “Försök till kärnfysik” är en suveränt bra novell som man kan lyssna till på Khemiris hemsida. Jag gillar hans röst också! http://www.khemiri.se/lyssning/sl-inlasning Novellen har också illustrerats av elever på konstfack (dessa kan man också hitta på hans hemsida).

 2. Pia skriver:

  Wow!!! Detta är ju en ytterligare dimension (röstena…) av Jonas som jag inte funnit tidigare. TACK Mia!

 3. Louise skriver:

  Tack för tips! Jag har bara läst Ett öga rött (gillade) och någon novell hittills. Dags att få tummen ur och läsa Montecore som ligger hemma nu!
  Även del 2 och 3 av novellen fanns ju på länken/numret, men det såg du väl (sid 16 och 28)?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.