Var så god – Desirées bästa tips

Visst är det underbart när man möter rätt person med rätt kompetens på rätt plats?!

När jag igår skulle haffa Pocketpinglornas senast valda bok; En liten bok om ondska av Ann Heberlein så träffade jag en riktig bokentusiast, Desirée Pocketshop, Kungsportsplatsen i Göteborg.

Det började med att jag överhörde hennes samtal med en annan kund. Redan då kände jag att hon var en värdig pocketpingla. Med stor lyhördhet för kundens preferenser och med smittande entusiasm föreslog hon den ena boken efter den andra. Alla serverade med en trovärdig motivering.

Så när det var min tur pepprade jag henne med några av mina favoritförfattare, så som Joyce Carol Oates, Paul Auster, Haruki Murakami och Richard Yates, i hopp om att hon skulle utöka min favvolista med ännu fler litterära genier.

Desirée visade sig vara en osinlig källa av tips och introducerade fyra nya bekantskaper till min bokhylla:

 • Farväl till Berlin av Christopher Isherwood – med motiveringen att den gavs ut 1939 innan någon visste hur WW2 skulle påverka världen i allmänhet och Berlin i synnerhet. Boken ligger även till grund för musikalen Cabaret.
 • Den sista cigaretten av Klas Östergren – detta är hans senaste bok, och visst blir man nyfiken på en person som presenteras som en slags svensk motsvarighet till Auster.  
 • Den perfekte vännen av Jonas Karlsson – ja just det skådespelaren Jonas Karlsson, som tydligen ska vara en grymt bra författare. Lite skeptisk… men om Desirée sagt det så litar jag på det!
 • Kärlekens historia av Nicole Krauss – vem vill inte kasta sig över en bok författad av kvinnan som är gift med Jonathan Safran Foer, granne och bästis med Mr Auster och fantastiska författarinnan, tillika frugan Siri. När Desirée berättade att det är Nicole som nu bedöms vara den mest lysande författaren i sällskapet är det självklart denna bok jag kastar mig över först.

Tack Deirée!
Pocketshop kan skatta sig lycklig över att ha dig i sitt team.

Du gillar kanske också...

8 svar

 1. Mia skriver:

  Du och din boktipsare verkar vara helt rätt just nu, Pia. Läste ju även i ett annat medieforum om hur sugen du var att ta dig an Nicole Krauss och lustigt nog så finns det en intressant artikel i dagens Svenska Dagblad om henne.

  http://www.svd.se/kultur/litteraturen-har-format-mig_6145621.svd

  En författare som hyllar läsandet och som talar sig varm för hur man växer genom läsandet känns som en författare som platsar bland pocketpinglornas topplista. Det får bli en tur till bokhandeln idag 🙂

 2. Katarina Lindström skriver:

  Blir också väldigt sugen på Krauss – kanske en av sommarens böcker?

 3. Hedvig skriver:

  Va härligt att stöta på en så kunnig och engagerad person som Desiree! Händer alltför sällan i butiker tycker jag. Men kanske är det roligare att sälja böcker och att man verkligen jobbar i en bokhandel av en anledning: att man älskar dom.
  Läste en undersökning igår där dom rankar butikspersonalens bemötande och servicemind i alla stora kedjor. Och skobutikernas personal hamnade av nån anledning i bott! Så att sälja skor, det måste vara riktigt trist…

 4. Hedvig B skriver:

  Ja jag vet ju vad jag helst skulle sälja om det stod mellan böcker och skor… Hursomhelst är jag också nyfiken på Krauss. Vilket intressant författargäng, Paul, Siri, Jonathan och Nicole! Är kärlekens historia den man bör ta sig an först?

 5. Karin H skriver:

  Och jag har läst Jonas Karlsson, och kan bara säga LÄS!

 6. Jonas M skriver:

  Desirée kan man lita på.

 1. 2011-06-15

  […] och han gör det faktiskt bra. Riktigt bra. När Desirée på Pocketshop tipsade mig om hans novellsamling Den perfekte vännen blev jag först både […]

 2. 2011-07-22

  […] Det var Desirée på Pocketshop som tipsade mig om denna bok, då jag beskrev min förkärlek till Auster men vilja att vidga mina […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.