Kan tänka sig mörda riksdagskandidater

Så här i valtider kan det vara en god medicin att läsa en skönlitterär bok. Lyssnar man för länge på politikerna kan man ju smittas av deras språk, med sektorer av allsköns slag (vårdsektorn, servicesektorn osv) och andra ickeskojiga ord som differentiering, marginalisering mm mm.

Just därför är det lustigt att tidigare EU-parlamentarikern för Vänsterpartiet, Jonas Sjöstedt, som bott i New York i flera år och nu gör politisk comeback på hemmaplan, skriver kriminalromaner.  Under förra året kom han ut med två, Sammanflöden ( handlar om ett mord i  EU-parlamentet) och Sahara. Nu är han aktuell med uppföljaren  Spanska brev, som kommer ut i september.  När jag träffade honom idag i P4 Värmland berättade Jonas Sjöstedt att han började fantsiera ihop sina historier i EU-parlamentet för att stå ut med tråkiga utläggningar under ändlösa möten.

Jag frågade om det inte var svårt för en politiker att skriva skönlitterärt, och han medgav det. Ändå ställer han nu upp i riksdagsvalet, och kommer han in finns knappast tid för fler böcker.
– Men kanske kan jag föra lite anteckningar och få idéer, och se om jag kan börja mörda riksdagskandidater istället för EU-parlamentariker, sa Jonas Sjöstedt.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Anna skriver:

    Hahaha, det vore på tiden…..

  2. Karin skriver:

    Vad kul! Någon som har läst något av honom?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.